//Inspirujte se sezónní kuchyní

Inspirujte se sezónní kuchyní

Nevím jak Vám, ale mně únor vždy rychle uteče. Přeci jen se jedná o nejkratší měsíc v roce, a o to víc je příjemným zjištěním, že na sebe příchod jara nenechá dlouho čekat.

Jako milovnice tohoto ročního období, se zároveň těším na lehkou obměnu svého jídelníčku. Snažím se do svého menu vždy zařadit sezónní potraviny, protože věřím, že mají blahodárný účinek pro moje tělo.

Na jaře se naše tělo čistí a zbavuje toxinů, které zaměstnávají játra. Můžeme jim jejich práci usnadnit, a to zejména konzumací jarní zeleniny, která nás bude obklopovat. Skvělý je polníček, kopřiva, jež může mít dvojí využití, například do čaje i do špenátu, dále si můžete natrhat lístky z pampelišek či jitrocele.

Období lehké očisty je spojené s omezením konzumace masa, teď tedy něco čtivého pro naše drahé polovičky, viďte dámy. J  Radím tedy redukovat tuky a maso. Samozřejmě u jídelníčku zastávám zlaté pravidlo, všeho s mírou! Ráda si uvařím lehký oběd, zároveň si také ráda dopřeji skvěle ochucený steak či sladkou odměnu v podobě čehokoliv čokoládového.  Spíše než podléhat dietám, se snažte poslouchat svoje tělo a ono si řekne samo, co mu chybí. Někdy mám však pocit, že mu často chybí právě ta čokoláda, ale to už si pletu vnímání těla s požitkářstvím.

Dopřávejte si v rozumné míře cokoliv, co máte rádi a jezte vždy v klidu a dobrém rozpoložení.  Věřte, že s chutí snězený dortík Vám neuškodí, jako v rychlosti a stresu zkonzumovaný oběd.

Práce není všechno, nemá nohy a neuteče. Líbí se mi dodržování zásady, abyste snídali jako králové o samotě, poobědvali s přáteli a večeři věnovali nepříteli. Něco na tom jistě bude, ale občas pochutiny nejlépe chutnají po boku Vašeho partnera u dobrého filmu. 🙂

Tak tedy všeho s mírou a více pestrosti do našich kuchyní!

Redaktor/ka: Míša
Foto: lidl.cz